شروع فصل سرما همیشه با دغدغه ی گرم کردن منازل همراه است. اما اگر کولر گازی یا اسپیلت دارید دیگر نگران گرمایش منزل خود نباشید. زیرا معمولا سیستم گرمایش در اکثر کولر های گازی نسل جدید وجود دارد. البته اگر از قبل نمی دانید که دستگاه شما از سیستم گرمایش برخوردار است یا نه بهتر است که قبل از فعال کردن گرمایش در کولر گازی خود ، به کمک یکی از روش های زیر از این موضوع اطمینان حاصل کنید. روش های فعال کردن گرمایش کولر گازی :
- مراجعه به دفترچه راهنمای کولر گازی
- جستجوی مدل کولر گازی در سایت رسمی شرکت تولید کننده
- ارتباط با نمایندگی ال جی یا مرکز فروش دستگاه
- بررسی برچسب فنی که بر روی کولر گازی قرار دارد
- استفاده قبلی از حالت گرمایش کولر گازی
نحوه تنظیم سیستم گرمایش کولر گازی
برای فعال کردن گرمایش در کولر گازی باید از ریموت آن استفاده کنید و برای انجام این تنظیمات به صورت زیر عمل کنید:
- دکمه ی MODE یا MENU را از روی ریموت فشار دهید. با این کار می توانید حالت های مختلف کولر گازی خود را مشاهده کرده و تنظیمات دستگاه را از حالت سرما به گرما تغییر دهید.
- حالت های مختلف کولر گازی معمولا شامل مواردی مانند: FAN (خشک) ، COOL (سرد) ، AUTO (خودکار)، Dry (خشک) است.که به صورت نمادین با اشکال پنکه ، دانه ی برف ، خورشید ، چند فلش مدور ، قطره آب بر روی نمایشگر ریموت ظاهر می شوند.
- در مرحله دوم و پس از روشن کردن کولر ، گزینه mode را انتخاب کرده و سپس گزینه ی HEAT یا همان حالت گرمایش را انتخاب کنید.
- حال با استفاده از دکمه TEMP می توانید درجه گرمایش کولر گازی خود را تغییر دهید.در اکثر مدل های کولر گازی درجه گرمایش 30 درجه سانتی گراد است.اما دمای طبیعی و بهترین دما برای بدن انسان در محدوده ی 25 الی 26 درجه است.
نکته: توجه داشته باشید که حدود 5 الی 10 دقیقه زمان می برد تا تنظیمات گرمایش کولر گازی اعمال شود و کمپرسور در حالت گرمایش شروع به کار کند.
نحوه کار گرمایش کولر گازی
در ادامه مقاله فعال کردن گرمایش کولر گازی بهتر است که در مورد نحوه کار سیستم گرمایش در این دستگاه نیز اطلاعاتی داشته باشید. نحوه کار این سیستم در کولر گازی به صورت زیر است:
- هنگام تنظیم سیستم گرمایش کولر گازی و فعال کردن آن ، فرآیند سیکل دستگاه تغییر می کند.
- تغییر فرآیند سیکل کولر گازی به کمک شیر چهار طرفه یا شیر معکوس کننده صورت می گیرد. بدین صورت که گاز داغ خروجی از کمپرسور به جای حرکت به سمت پنل خارجی ، به سمت اوپراتور پنل داخلی هدایت می شود.
- پس از گرم شدن لوله های اپراتور و کار کردن فن داخلی آن ، هوای اتاق با عبور از لوله ها ف گرم می شود.
- سپس مبرد موجود در سیکل که حالا سرد شده است به سمت پنل خارجی هدایت شده و با جذب گرمای محیط دمای آن افزایش پیدا می کند و مجددا وارد کمپرسور می شود.
- در نهایت کولر گرما را به داخل منزل هدایت کرده تا اتاق به دمای تنظیم شده از سوی شما برسد.
مزایا و معایب سیستم گرمایش کولرگازی
گاهی افراد اقدام به فعال کردن گرمایش کولر گازی و استفاده از این حالت در دستگاه های مخالفت می کنند. در حالی که اگر به درستی از این حالت دستگاه استفاده کنید می توانید از یک منبع مناسب برای گرم کردن منزل خود استفاده کنید.
برخی از مزایای استفاده از گرمای کولر گازی عبارتند از:
- امکان تنظیم زمان خاموش و روشن شدن دستگاه برای گرم کردن محیط
- عدم وجود دوده و کثیفی هنگام استفاده از سیستم گرمایش کولر گازی
- بالا رفتن دمای محیط بلافاصله بعد از تنظیم گرمایش کولر گازی
- داشتن امنیت بالا حین استفاده
- هزینه نگهداری پایین
- ایده آل برای گرم کردن فضاهای بزرگ
- داشتن راندمان بالاتر در مقایسه با بخاری های گازی و برقی
در صورتیکه با مشکل کار نکردن گرمایش کولر گازی مواجه شدید، جهت تعمیر کولر گازی ال جی با ما تماس بگیرید.
برخی از معایب فعال کردن گرمایش کولر گازی عبارتند از:
- آسیب به محیط زیست
- محدود بودن دمای فعالیت دستگاه
- گران بودن کولر گازی در مقایسه با سایر وسایل گرمایشی
- فشار آمدن به کمپرسور هنگام تنظیم گرمایش کولر گازی و استفاده از این حالت
مصرف برق کولر گازی در حالت گرمایش
کولر گازی در حالت گرمایش، مصرف برق متفاوتی نسبت به حالت سرمایش دارد. در این حالت، دستگاه برای تأمین گرمای موردنیاز محیط از کمپرسور و سایر اجزای سیستم استفاده میکند که این فرآیند میتواند مصرف انرژی را افزایش دهد. بهویژه در دماهای بسیار پایین، کولر گازی ممکن است برای حفظ گرمایش مطلوب، مدتزمان بیشتری کار کند که منجر به افزایش مصرف برق میشود.
عواملی مانند مدل و ظرفیت دستگاه، شرایط محیطی، میزان عایقبندی ساختمان و تنظیمات دمایی تأثیر مستقیمی بر میزان مصرف انرژی دارند. در بسیاری از کولرهای گازی، حالت گرمایش حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد انرژی بیشتری نسبت به سرمایش مصرف میکند. برای بهینهسازی مصرف برق در این حالت، میتوان دمای دستگاه را در محدودهای متعادل تنظیم کرد، از کولرهای دارای برچسب انرژی مناسب استفاده نمود و سیستم را بهطور منظم سرویس و نگهداری کرد.
نکات مهم در فعالسازی حالت گرمایشی کولر گازی
قبل از استفاده از حالت گرمایشی در کولر گازی، باید چند نکته مهم را رعایت کنید. اولین نکته این است که دمای محیط باید در محدوده ۲۸ تا ۳۳ درجه سانتیگراد تنظیم شود. دمای بالاتر از این محدوده برای سلامت شما مضر است و عملکرد بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. علاوه بر این، دمای بیش از ۳۵ درجه باعث مشکلات جدی در عملکرد کمپرسور شده و به آن آسیب می زند. همچنین، تنظیم دما در این محدوده کمک میکند تا مصرف انرژی به حداقل برسد. کارشناسان پیشنهاد میکنند که دمای ۳۰ درجه برای عملکرد بهینه کولر گازی بهترین گزینه است.
نکته بعدی این است که زمانی که کولر گازی را روی حالت گرمایشی قرار میدهید، انتشار باد گرم حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه طول می کشد. بنابراین نباید انتظار داشته باشید که فوراً بعد از تنظیم کولر، هوای گرم در محیط پخش شود.
آیا همه کولر گازیها دو فصله هستند؟
بسیاری از کولرهای گازی، به ویژه مدلهای اسپلیت، قابلیت گرمایش نیز دارند. این کولرها علاوه بر عملکرد سرمایشی در فصلهای گرم، قادر به گرم کردن هوا در فصول سرد نیز هستند. در فصل زمستان، این کولرها به جای استفاده از فرآیند سرمایشی، از یک سیستم به نام “چرخه حرارتی معکوس” برای افزایش دما و گرم کردن محیط استفاده میکنند.
اگر کولر گازی شما مجهز به سیستم گرمایشی است، در فصول سرد از آن برای گرم کردن فضا استفاده کنید. برای اطلاع از اینکه کولر گازی شما سیستم گرمایشی دارد یا نه، با نمایندگی کولر گازی خود تماس بگیرید و اطلاعات مورد نیاز را از آنها دریافت کنید.